Tarsus

GENÇLERE YATIRIM GELECEĞE YATIRIM YAPMAK DEMEKTİR

EMİNE KUREN İLE GÜL NAME   03 Mart 2020 yılında Deniz Durmuş Özdemir başkanlığında kurulan Tarsus Gençlik Derneği 2. Kuruluş Yıldönümü’nü kutladı. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yapan Tarsus Gençlik..

GENÇLERE YATIRIM GELECEĞE YATIRIM YAPMAK DEMEKTİR

EMİNE KUREN İLE GÜL NAME

 

03 Mart 2020 yılında Deniz Durmuş Özdemir başkanlığında kurulan Tarsus Gençlik Derneği 2. Kuruluş Yıldönümü’nü kutladı.

Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yapan Tarsus Gençlik Derneği Başkanı Deniz Durmuş Özdemir yaptığı açıklamada;

“Bizlerin görevi, biz gençleri tanımlamaktan ziyade tanımaya, anlamaya, sizlerle empati kurmaya çalışmaktır. Bu sebeple her fırsatta gençlerle bir araya geliyoruz ve ülkemiz gençliğinin hissiyatını, görüşlerini, beklentilerini ve elbette sıkıntılarını anlamaya çalışıyoruz. Her adımımızı gençlerle birlikte yürüme gayreti içinde atıyoruz. İşte bu kapsamda bizlere ve bizden sonraki nesillere güçlü, refah ve dinamik bir gelecek sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Biliyoruz ki geleceğimizin teminatı olan gençlere yatırım, geleceğe yatırım yapmak demektir. Öyle ki bizlerden aldığınız bayrağı daha ileriye taşıyacağınıza inancımız her zaman tamdır.

Derneğimiz; 03 Mart 2020 tarihinde, gençlerin her kademedeki eğitim öğretim kurumlarında, çalıştıkları iş kollarında yönetime katılmalarına, kendilerini geliştirebilmelerine, sorunlarının araştırılmasına ve çözüm yolları bulunmasına destek vermek; insan ve doğa sevgisi taşıyan, insan haklarına saygılı bireyler yetiştirmek; demokratik ve sosyal hukuk devleti niteliklerine bağlılık duygularının ve örgütlenme bilincinin geliştirilmesine katkıda bulunmak; aile, toplum ve ulus bağlarının güçlenmesini, ülke ve dünya barışı ile çevre ve toplumsal kalkınma alanlarında daha etkin olmaları için yurtiçi ve yurtdışı gençler ve gençlik örgütleri arasında köprü görevini üstlenmek amacı ile kurulmuştur.

Genç nesil ile beslemediğiniz hiçbir düzen, sürdürülebilir olamaz. Başarılı toplumsal sürdürülebilirlik için geleceğinizi emanet edeceğiniz gençliğinde bu sorumluluğu taşıyabilecek nitelikte olması gereklidir. Bu nedenle; aileler, şirketler, devletler hepsi geleceğini başarı ile sürdürebilmek adına gençlerine yatırım yaparlar. Onların daha sağlıklı, eğitimli, nitelikli ve donanımlı olmasını isterler. Bununla beraber gençler sadece gelecek değil, bugün de toplum için vazgeçilmez ve göz ardı edilemez bir kitledir. Sadece genç olmalarından (yaşlarından) dolayı elde edemedikleri bazı hakları ve yaşadıkları sorunlar vardır. Kısacası yaş ayrımcılığı hala bazı alanlarda sorun olmaya devam ediyor. Gençlik hakları gibi gençlik sorunlarını ele aldığımızda da gençlere özgü bazı problemler ciddi olumsuz sonuçlar doğurmaya devam ediyor.

Bizimle ortak bir hayale sahip ve bunu gerçekleştirmemize yardımcı olan profesyonellerden oluşan bir yönetime sahip olmak derneğimizin gurur kaynağı. Derneğimizin var olan hedeflerine ulaşması için gösterdiğiniz çaba ve özveriden dolayı teşekkür ederiz. Bağlılığınız için minnettarız, iyi ki varsınız!.. Derneğimizin 2. Kuruluş Yıldönümü kutlu olsun!..” dedi.

Kuruluş yıldönümü dolayısıyla kutlama pastası kesen Tarsus Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri dernek bünyesinde yapılan proje ve çalışmalara herkesi davet etti.

Emine KUREN

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL